Blog maart

Thema van de maand maart: eenhoornfeest

Speltips voor een eenhoornfeest: gooi de ring om de hoorn

1mrt

Benodigdheden:
Pylon die je versiert als een hoorn
3 Hoepels

Het spel:
Kinderen spelen om beurten. Kind dat aan de beurt is gaat achter een lijn staan. Kijk een beetje naar de leeftijd waar je de lijn zet. Elk kind mag met 3 hoepels gooien. Wie gooit er de meeste hoepels om de hoorn?

Knutseltip voor een eenhoornfeest: eenhoornslijm maken 

2mrt

Benodigdheden:
Lijm met PVAC (schoollijm of houtlijm, maar kijk wel of PVAC er in zit)
Water
Kleurstof
Baking soda
Saline vloeistof (lenzenvloeistof)

Het knutselen:
Doe ongeveer 1,5 potje lijm in een kom (ligt eraan hoeveel slijm je wilt maken). Voeg op 1,5 potje lijm 4 eetlepels water toe. Roer dit door elkaar. Voeg een druppel kleurstof toe en roer door. Bekijk dan of er nog een druppel kleurstof bij moet of dat je tevreden bent met de kleur. Voeg nu een snufje baking soda toe en ga dit weer roeren. Voeg nu de salinevloeistof toe. Hoe meer lijm, hoe meer salinevloeistof. Kijk tussendoor of je genoeg hebt. Blijf roeren totdat het slijm wordt. Haal dan de bal uit je kom en leg hem in je hand. Blijft het nog kleven aan je vingers, dan moet je meer salinevloeistof toevoegen, totdat het nier meer kleeft. Om eenhoornslijm te maken, heb je natuurlijk meerdere kleuren nodig, dus herhaal deze stappen met de andere kleuren.
Pak van elke kleur dan ongeveer de helft en maak van alle kleur een lange gedraaide streng en leg zo alle kleuren tegen elkaar aan.
Doe nu hetzelfde met de andere helften en leg die weer tegen de eerste gedraaide strengen aan.
Snij nu verticaal doormidden. Pak het voorzichtig op. De kleuren zullen nu gaan mengen.
Let op, na enige tijd zal alles zo vermengd zijn dat je 1 kleur overhoudt.
Bewaar de slijm in luchtdichte bakjes.

Traktatietip voor een eenhoornfeest: eenhoorntraktatie 

3mrt

Benodigdheden (voor 30 traktaties):
• 3 pakken IJshoorntjes, Continental Bakeries (AH)
• 2 bussen Poedersuiker, Van Gilse
• water
• 1 pak met 3 kleurstoffen, Dr.Oetker
• 1 busje regenboogfantasie decoratie, Dr.Oetker

Zo maak je de eenhoorn traktaties:
1.Strooi 12 eetlepels poedersuiker in een grote soepkom en doe daar dan ongeveer 2 theelepels water bij + 4 druppels van de gewenste kleurstof. Afhankelijk van de kleur die je wilt, druppel je er wat kleurstof bij. Op de verpakking staat ook heel duidelijk aangegeven hoe je kleuren kunt mengen.
2. Roer goed door tot je een stroperig glazuur krijgt. Is het te waterig, doe je er wat poedersuiker bij. Is het te dik, voeg dan een druppeltje water toe tot het stroperig is.
3. Pak nu een ijshoorntje. Bedek met de achterkant van een lepeltje de punt van het hoorntje met het glazuur. Laat ongeveer 1 cm aan de onderkant vrij van het hoorntje, want het glazuur loopt nog wat uit. Zet ze daarna ondersteboven op een schaal om te drogen.
4. Bedek nu een tweede hoorntje met glazuur. Bestrooi daarna gelijk het eerste hoorntje met decoratie strooisels en daarna pas je tweede hoorntje. (Doe je het gelijk na het glazuren, dan smelt de decoratie een beetje door het glazuur. Niet zo mooi! )
5. Ga zo nu verder met de hoorntjes tot je ene kleur naar keus op is. Maak dan nieuw glazuur met de andere kleur. Herhaal dan bovenstaande tot je klaar bent met het versieren.
6. Als ze droog zijn, dek je ze meteen af met vershoudfolie.Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog