Oktober 2017

Een nieuwtje van "Mijn mooiste feestje!"


We zijn gestart met een maandelijkse nieuwsbrief! 
Ik zal elke maand wat tips voor spelletjes, traktaties en knutseltips in een bepaald thema delen. Het zal het thema zijn, waarvan het draaiboek in "de spotlight" staat.
Thema van de maand oktober: heksenfeest & griezelfeest

Speltips voor een heksen- en/of griezelfeest: 
  • Slanghappen – net als snoephappen, maar dan met zure matjes / spaghetti’s (verkrijgbaar bij de Lidl) 
  •  Vliegen op een heksenbezem en pittenzakken gooien in een emmer. Maak een actiefoto van elke heks op de bezem. Gebruik deze foto voor het heksendiploma. 
  • Grabbelen in een pot met wormen en oogballen – De heksen 1 voor 1 geblinddoekt laten grabbelen. De wormen zijn in het echt slieren gekookte spaghetti en zilveruitjes kun je voor oogballen laten doorgaan. Onderin de pot zit een leuk klein grabbelkadootje voor de dappere heks. 
  • Wat is er weg? Onder een kleed worden voorwerpen gelegd. Eén van deze voorwerpen wordt stiekem weggehaald. De kinderen / heksen moeten raden wat er weg is. 
  • Een toverbrouwsel maken – met 2 eetlepels water, 2 eetlepels bakpoeder en 2 eetlepels azijn en een glazen potje maken de heksen een sissend brouwsel. Voeg eventueel wat levensmiddelenkleurstof toe om het toverbrouwseltje een heerlijk giftig kleurtje te geven. 
  • Muis happen. Geen vieze grijze muizen natuurlijk. Maar een spekmuis aan een dropveter. 
  • Proeftest. Hoe zit het met de smaak van de heksen? Geblinddoekt proeft elk heksje wat er in de beker zit: curry, pindakaas, appelstroop, suiker, mosterd, mayonaise en een danoontje. Knutseltip een heksen- en/of griezelfeest:
Knutseltip voor een heksen- en/of griezelfeest: griezelige lampjes

01

Maak een klein gaatje in een pingpongbal. Schuif deze over een waxinelichtje op batterijen. Teken met een permanentmarker gezichtjes op de pingpongbal.

Traktatietip voor een heksen- en/of griezelfeest: afgehakte heksenvingers

griezeltraktatie

"Waar zou de rest van de heks gebleven zijn?" "Nou gewoon, onder je bed natuurlijk!"
Deze enge traktatie is afkomstig van de geweldige site www.leukelunch.nl van Meta van Gijn.

Wat heb je nodig?
250 gram bloem
175 gram koude boter
100 gram kaas
handje blanke amandelen
flinke snuf zout, peper & beetje kerriepoeder

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe alles in een kom, en kneed tot een deeg. De koekjes worden het lekkerst als je niet te lang kneedt, het deeg mag niet te warm worden.
Neem nu stukjes deeg en maak er "worstjes" van. Knijp ze op twee plaatsen een beetje in zodat je de vorm van een vinger krijgt. Maak kleine sneettjes met een mesje op de knokkels. Duw aan een kant een amandel op het deeg.
Bak de vingers ongeveer 15 minuten. Laat ze niet te donker worden, dan worden de kaaskoekjes bitter. Ze worden pas knapperig als ze helemaal afgekoeld zijn.Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog